موتور جستجوي تصويري كاوش
موتور جستجوي تصويري

پيشنهاد راه اندازي موتور جستجوي تصويري با امكان جستجو بر اساس محتواي تصوير در قالب يك طرح پژوهشي در ابتداي سال 1931 از طرف پژوهشكده فناوري اطالعات دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي به سازمان فناوري اطالعات ارائه شد و با توجه به اينكه اين موتور جستجو ميتوانست در طرح شبكه ملي اطالعات مورد استفاده قرار گيرد، مورد استقبال آن سازمان قرار گرفت و بر اين اساس اجراي پروژه طراحي و راهاندازي موتور جستجوي تصويري "كاوش" از تيرماه همان سال آغاز شد. در شهريورماه سال 1931راه اندازي آزمايشي موتور جستجوي »كاوش« بر روي دامنه فارسي )ir ).و براي حدود يك ميليون صفحه وب فارسي و با حضور مسئوالن وقت سازمان فناوري اطالعات صورت گرفت و از آن زمان تاكنون عمليات توسعه تدريجي سيستم با امكانات دانشگاه خواجه نصير ادامه دارد. ويژگي اصلي اين موتور جستجو امكان جستجوي توامان تصاوير بر اساس كليدواژه و محتواي تصاوير ميباشد. در فضاي پويايي مانند وب كه دائم در حال تغيير و افزايش است، جستجوي تصوير كار دشواري است و با جستجو در يك پايگاه تصويري ايستا كه تعداد مشخصي داده در آن وجود دارد متفاوت است و كار وقتي سخت تر ميشود كه جستجوي تصاوير بر اساس محتوا يا مشابهتهاي تصويري و نه فقط شاخصهاي متني كه براي هر تصوير موجود است، صورت گيرد. در موتور جستجوي »كاوش« اين امكان وجود دارد كه كاربر يك تصوير دلخواه را بارگذاري كرده و موتور بر اساس جستجو در نمايههاي تصويري، تمام تصاوير مشابه آن را برايش استخراج و نمايش دهد. امكان دوم كه معموال بيشتر كاربرد دارد، آن است كه كاربر به عنوان مثال كليد واژه »دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي« را وارد ميكند و بر همين اساس، موتور جستجو تمام تصاوير مرتبط با آن را در تمامي صفحاتي كه تصاوير دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي قرار دارد، شناسايي و نمايش ميدهد تا كاربر بتواند در مرحله بعد جستجويش را با انتخاب يكي از اين تصاوير و جستجوي دقيقتر براي تصاوير مشابه آن، تكميل كند.
تاریخ:
1397/02/10
تعداد بازدید:
منبع:
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.